Gentse Feesten 2018 – Koenseer

Naar aanleiding van 175 jaar Gentse Feesten organiseert Uitbureau op de laatste dag van de Gentse Feesten een concert in de Koninklijke Opera van Gent. Het wordt een muzikaal hoogstandje met Gentse evergreens in een symfonisch jasje, gebracht door Dirk Brossé en Luk De Bruyker met diverse gastzangers.
Wie kent “Het Vliegerke” van Walter De Buck, de hits van Romain Deconinck en de vele andere Gentse meezingers niet? Maar hoe klinken ze uitgevoerd door een klassiek orkest? Luk De Bruyker ging grasduinen in het 175-jarig repertoire van de Gentse Feesten en samen met Dirk Brossé selecteerde hij bekende en onbekende parels. Dirk Brossé stak ze in een nieuw jasje en zal het orkest Prima La Musica dirigeren. Luk De Bruyker wordt gastheer van dit eenmalig uniek concert in “den Fransen Theejoater” en vertelt over de oorsprong en geschiedenis, zowel van de Feesten als van de liedjes.Er zijn uiteraard ook gastzangers, die de bekende liederen een nieuw leven zullen geven. Ook hier een erg gevarieerde keuze: Frederik Sioen, Wim Claeys, de Gents-Turkse zangeres Melike Tarhan en de jonge Gentse bas Charles Dekeyser, die de halve finale haalde in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Plaats van het gebeuren is de Koninklijke Opera van Gent op zondag 22 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten, om 15 uur. Kaarten kunnen aangekocht worden via Uitbureau vanaf dinsdag 22 mei 2018 om 10.30 uur, zowel aan de balie als online.

Het concert komt er naar aanleiding van de 175ste verjaardag van de Gentse Feesten en is een organisatie van Uitbureau in samenwerking met Luk De Bruyker en met de steun van de Stad Gent.

 

Share