Messages of Cheer & Comfort

Sioen – Messages of Cheer & Comfort

Op het nieuwe album ‘Messages of Cheer & Comfort’ toont Sioen als nooit tevoren dat hij de ambacht voor het songschrijven meester is. Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteert in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen. Recht uit het hart.

Na optredens in Zuid-Korea, Japan en China en projecten als ‘Sioen plays Graceland’ met Zuid-Afrikaanse muzikanten, ‘Distortion, a hymn to liberty’ met Dirk Brossé en Jef Neve, én zijn passage in het programma ‘Liefde Voor Muziek’, keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuisvoelt: achter de piano. Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.

Omringd door zijn vaste band met muzikanten uit Belgische bands als Raketkanon, Zwangere Guy, Hydrogen Sea, Hooverphonic, Arsenal & het fantastische Sun Sun Sun Orchestra vond hij bij producer Koen Gisen (An Pierlé, Dans Dans, Bony King, de Beren Gieren, …) een metgezel in het smeden van een warm en avontuurlijk album waartoe ook toparrangeurs Michel Bisceglia, Wietse Meys en Jan Duthoy (Absynthe Minded) hun steentje bijdroegen.

Eerder te horen in Seoul, nu bij ons.