— Check out the ‘live’ VIDEO => https://www.youtube.com/watch?v=K3-2xAX1kBI —

‘CHORDS&CRACKS’ OP ARTBEAT (FESTIVAL VAN VLAANDEREN)

Sioen staat voor het 3de jaar op rij op ‘Gent Festival Van Vlaanderen’. Dit jaar stelt hij op ARTBEAT een gloednieuw project voor: ‘Chords&Cracks’Ook Mauro Pawlowski/Jo Hermans, Liesa van der Aa, Ben Sluys/Erik Vermeulen, … zorgen voor een unieke avond met verrassende muziek. Niet te missen!!
6/10 – ARTBEAT – Eskimofabriek, Gent – Alle info en tickets via www.artbeat.gent 

SIOEN – Chords & Cracks

ism. Koen van den Broek, Kasper Jordaens & PJ Seaux

Voor ‘Chords & Cracks’ onderzoekt Sioen de mogelijkheden en het klankbeeld van het eeuwenoude instrument, de klavecimbel. Hij verweeft zijn klassieke muzikale opvoeding met zijn interesse in polyritmiek. Een journalist omschreef de muziekstijl van Sioen als singer-songwriter ooit als ‘percussie met noten’. Voor dit project creëert hij avontuurlijke soundscapes en filmische melodieën bij de kunstwerken van bevriende schilder Koen van den Broek. Sioen leerde Koen kennen in Zuid-Korea, waar beide artiesten vaak verblijven voor optredens, exposities en creaties.

Koen van den Broek is een Belgisch hedendaags kunstenaar. Zijn werk vond al vroeg internationale weerklank en maakt deel uit van privé en museale collectie’s over heel de wereld. Zijn onderwerp is het geürbaniseerde landschap van Azië tot Amerika waarbij hij inzoomt op details of “non-places”. Hij verzamelt foto’s tijdens talrijke road trips om later te vertalen naar bijna abstracte schilderijen, zodat een autonoom beeld ontstaat los van context en anekdote. De laatste jaren samplede hij geregeld zijn eigen werk door details digitaal te reviseren tot nieuwe beelden. Dit experiment waarbij anderen aan zijn werk in situ klank en beweging toevoegen kan in het verlengde daarvan gelezen worden.

Twee andere vrienden delen het podium. Architect en autodidact geek Kasper Jordaens begrijpt als geen ander hoe creativiteit samen te brengen door technologie. Vaak gebruik makend van projectie en mapping in combinatie met eigen hardware en software legt Kasper een extra laag op de omgeving. Hij creëert en produceert onder de vleugels van iMec en De Krook in Gent maar ook als vaste VJ bij de portables, als livecoding duo H.AL.I.C. en bij vele andere projecten waarbij interactie met de muziek en het live aspect centraal staan. Voor ‘Chords & Cracks’ bewerkt hij de schilderijen tot unieke ‘live visuals’ die je meevoeren door het oeuvre van Koen van den Broek.

Multi-instrumentalist PJ Seaux, bassist van Sioen en Amatorski en 50% van het pop/electronica duo Hydrogen Sea, is een beloftevolle expressieve muzikant en performer die vanuit zijn jazz-achtergrond (piano, gitaar en bas) en voorliefde voor popmuziek moeiteloos produceert en improviseert op synths en met electronica.

‘Chords&Cracks’ is een unieke samenwerking ontstaan uit de liefde voor experiment die verschillende kunstvormen uit verschillende werelden en tijdzones verbindt tot een verfrissend nieuw geheel.

Share