Eind januari verlaat ik Gents Kunstenoverleg (officieel bericht hieronder). Met pijn in het hart 💔 maar ik ben oh zo dankbaar! Er is geen beginnen aan om te beschrijven hoeveel ik geleerd heb, hoeveel vriendschappen er zijn ontstaan, hoeveel weelde er is in onze cultuursector in Gent en daarbuiten. Wat een energie, goesting, expertise, diversiteit aan inzichten, humor, liefde … zoveel mensen met een goed hart, zoveel verbondenheid om een verschil te maken in de samenleving.
Wat ben ik blij dat ik ooit besliste om te solliciteren als coördinator, al had ik niet gedacht op de eerste dag van een lockdown te moeten starten (16 maart 2020). Maar dan nog stonden we te dansen op de tafel na een ZOOM-meeting (zie foto). Ik voelde me welkom bij al die bondgenoten om voor meer samenwerking in onze sector te strijden. De zaadjes waren al geplant, ’t was kwestie om de bomen in ’t zelfde bos te plaatsen…
Ook bij de Crisiscel Cultuur tijdens de moeilijke corona-tijden hebben we een verschil gemaakt, een helse maar leerrijke queeste, maar bij GKO werd het engagement tastbaar, zeker tijdens Covitesse 6, De Armste Week, De Grote Vergaderingen, Zomersalon Buy Local, Klein Gent, … maar ook tijdens de vele meetings bij de vele werkgroepen en de spontane acties. Thuiskomen in Gent.
Het was geen makkelijk parcours, zeker niet. En het was (en is) keihard werken. Met nog veel werk voor de boeg. Maar de mooie momenten bij deze cultuurfamilie zijn ON-TEL-BAAR. Zoveel mensen zijn eeuwige collega’s geworden, vrienden voor het leven, er vallen nog zoveel verhalen te vertellen, er is nog zoveel te vieren, nog zoveel inzichten te delen, nog zoveel mensen te omarmen… en zeer zeker zullen er nog vele tranen vloeien.
Ik blijf nog even aan boord (zie onder)… En daarna ben ik ook niet weg natuurlijk, ik ben gewoon even om de hoek. Je hoeft maar te fluisteren, en ik zal er zijn xxxx
SAVE THE DATE – Grote Vergadering – 11 januari 19u – Bij’ De Vieze Gasten
<Eind januari verlaat Frederik Sioen het Gents Kunstenoverleg>
Coördinator Frederik Sioen gaat in de politiek (Vooruit Gent). Tot eind januari blijft hij aan de slag bij Gents Kunstenoverleg om samen met collega Amani Gko, Maarten Soete, Nathalie Decoene, Eva Peeters, voorzitter Nathalie De Neve, het (nieuw) bestuur en het Petit Comité werk te maken van de opvolging en de overgang.
Het GKO bekijkt welk profiel of profielen de organisatie nodig heeft voor de verdere uitbouw van de werking, passend bij een helder plan voor 2024 en de komende jaren. Meer info volgt op De Grote Vergadering, 11 januari om 19u Bij’ De Vieze Gasten.
Extra: voor de opvolging van de werkzaamheden van GKO binnen het Team Gent 2030 werd Amani El Haddad als officiële trekker aangeduid om de taken van Frederik Sioen over te nemen. Amani was één van de ’30 van 2030′ en is zowel inhoudelijk en praktisch op de hoogte. Samen met procesbegeleider Tijs Vastesaeger en het Artistiek Team blijven ze de werkgroep ‘Artistiek / Cultureel’ coördineren.

Share