In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album ‘Graceland’. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel. En kijk, nu speelt Sioen “Graceland”. Het album ‘Graceland’ herbergt enkele grote hits die iedereen kent: ‘You Can Call Me Al’, ‘Diamonds On The Soles Of Her Shoes’, ‘Under African Skies’ maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar ‘Graceland’ werd ingeblikt.
Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen.
Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald en een vervolg kon niet uitblijven.
Voor deze gelegenheid inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto, voor een akoestische sessie deze keer. Frederik Sioen: stem, piano & gitaar Stella Khumalo, Duduzile Majola, Vuyo Tshuma, Vus’umuzi Nhlapo

Share