Elk uur een stukje van het Gorki-nummer Mia vanuit het belfort. Dat zal vanaf Pasen elke dag te horen zijn in de binnenstad van Gent, voor twee jaar. Het populaire nummer van de vorig jaar overleden Luc De Vos wordt in de speeltrommel van de beiaard van het Gentse belfort gestoken, samen met Mijne Vlieger en Klokke Roeland.
Elk uur een stukje Mia, dat krjigen de bewoners en bezoekers van Gent vanaf Pasen te horen in de binnenstad. Naar aloude traditie wordt in de Stille Week, de week voor Pasen, de speeltrommel van het Gentse belfort verstoken. Die trommel zorgt ervoor dat er elk kwartier automatisch een deuntje gespeeld wordt door de beiaard.

Elke twee jaar worden er vier liedjes gekozen die op de trommel gestoken kunnen worden, en die elk een vast kwartier krijgen. De voorbije twee jaar waren dat een korte passage  uit ‘Oscar for Amnesty’ van Dirk Brossé, een compositie van An Pierlé, ‘Boven Gent Rijst’ van Albert Rodenbach en ‘Sonata I’ van Jean Baptiste Loeillet of Ghent.

Maar het is tijd voor nieuwe nummers, en dus gaat de Gentse stadsbeiaardier Kenneth Theunissen de komende weken aan de slag met het versteken van de speeltrommel van de beiaard, geen eenvoudige klus. Op Pasen om 12 uur wordt het nieuwe repertoire voor het eerst gespeeld.

Deze vier nummers zullen de komende twee jaar om het uur te horen zijn in Gent, elk op zijn vast kwartier:
‘Mia’ van Luc De Vos
‘Mijne Vlieger’ van Walter De Buck
‘Klokke Roeland’ van Albert Rodenbach
‘The Pharaoh of Ghent’ van Frederik Sioen

Share