Luminous Dash :

“Met ‘Little Girl’ heeft Frederik Sioen een ongelofelijk mooie popsong geschreven. Sioen strijdt tegen de wegwerpcultuur en dit komt treffend tot uiting in deze song. Wars van alle hippe instant trends creëerde hij een tijdloos nummer. Eentje dat traag maar duurzaam kan groeien.

Het mooiste aan de song is wellicht het fantastische strijkersarrangement van Wietse Meys. Dit bouwt langzaam op en benadert de heerlijke arrangementen van John Barry (o.a. James Bond) of Wil Malone (o.a. The Verve en Massive Attack). Tekstueel leest de song als een steunbetuiging aan klimaatactivisten zoals Greta Thunberg, Kyra Gantois en Anuna De Wever. Hij raadt jongeren aan om op te komen voor hun mening en voluit te gaan voor hun dromen en idealen. De tekst is van eenzelfde naïeve eenvoud als de acties van de klimaatspijbelaars, en juist daarom werkt ze zo goed.

De plaat is opgenomen door Koen Gisen. Die ziet eruit als ongelofelijk warme mens en hij laat zijn platen net zo warm klinken (bijv. met The Bony King of Nowhere, Flying Horseman, … en nu ook Sioen). Het moet heerlijk vertoeven zijn in studio La Patrie met al die oude sfeerlampen-versterkers. Een mooi voorbeeld van de straffe productie is hoe de strijkers op het einde van de song heerlijk gaan haperen en stotteren in samenspel met een knappe elektrische gitaarpartij. Andere sterke elementen in de song zijn de subtiele pianowendingen, de dragende drums en de mooie backing vocals. De mastering van Jerboa maakt het geheel af. Die zorgt voor een extra warme gloed en laat de song tegelijkertijd open en dynamisch klinken.

‘Little Girl’ is een heel mooie voorbode van het nieuwe zevende album ‘Messages of Cheer & Comfort’ van #Sioen dat begin 2020 zal verschijnen.

Bekijk hier de video of stream de song => https://smarturl.it/littlegirlsioen

 

 

SIOEN – Little Girl

Share