Sioen bij neef Jeroen Meus in Dagelijkse Kost op Eén

Tijdens de Week van de Belgische muziek, van maandag 8 tot en met zondag 14 februari, kiest ‘Dagelijkse Kost’ voor muziek van eigen bodem. Sioen, Frank Vander linden, Portland, Bazart en Dana Winner brengen elk een eigen nummer dat deels op televisie en integraal op de socialmediakanalen (Instagram en Facebook) van ‘Dagelijkse Kost’  te zien zal zijn.
Jeroen Meusmaakt speciaal voor de gelegenheid een gerecht uit de keuken van hun grootmoeder. En neef Sioen zorgt voor de muziek met zijn nieuwe single ‘Rest Your Head’. It’s a family affair… Vanavond 8 februari om 18u15 op Eén.

Lancering nieuwe single ‘Rest Your Head’

Voor het eerst ‘live’ te horen vanavond in Dagelijkse Kost

BEKIJK HIER DE LIVE VERSIE => https://fb.watch/3xlNF8FdxF/
Sioen: ‘Rest Your Head’ is het laatste nummer van mijn meest recente album ‘Messages of Cheer & Comfort’ dat exact een jaar geleden uitkwam – een zeer ingetogen song. Het nummer werd reeds voor corona geschreven en handelt over de zorg voor een zieke vriend of familielid. Een lied dat zichzelf het voorbije jaar oversteeg en een extra betekenis kreeg. In ‘Rest Your Head’ zing ik over stilstaan bij het leven en rust vinden bij elkaar. Een bemoedigend bericht van troost.”

 

Luister hier naar nieuwe single ‘Rest Your Head’ ! => https://smarturl.it/sioenrestyourhead

Het voorbije jaar… Geen tournee, maar toch cultuur als verbinding
Exact een jaar geleden verscheen Sioen’s 7de studiaolbum ‘Messages of Cheer & Comfort’ en vele media berichtten hierover: De Morgen Magazine, Het Nieuwsblad (4 sterren), Het Journaal, Canvas (Winteruur), Klara (De Liefhebber), Radio 2, HLN, VRT NWS, Metro, Radio 1, De Zondag, MO* Magazine, Marie-Claire, HUMO, Het Belang Van Limburg, Kerknet, Dag Allemaal, De Gentenaar, Vranckx/Byloo, daMusic, Tweespraak, Thema Magazine, Luminous Dash, De Krant Van West Vlaanderen etc.
Aansluitend startte Sioen een tournee die om welbekende reden abrupt werd afgebroken. Tientallen concerten werden verschoven naar 2021…
Maar Sioen zou Sioen niet zijn als hij bij de pakken bleef zitten. Op 16 maart (toevallig de 1ste werkdag van de lockdown) startte Sioen als coördinator van Gents Kunstenoverleg. Hij organiseerde met tal van culturele partners verschillende initiatieven om de cultuursector toch wat perspectief te bieden, zoals Gentse Cultuurzomer en Covitesse 6, waarbij cultuur aan welzijn wordt gekoppeld. Honderden artiesten trokken de voorbije 2 maanden van deur-tot-deur in de Gentse wijken of gingen vanuit een Artistiek Belburo in gesprek met de Gentenaars. Cultuur als verbinding – ook in moeilijke tijden.
Begin 2021 werd Sioen gevraagd het woordvoerderschap van Crisiscel Cultuur over te nemen van collega-muzikant Tom Kestens. De Crisiscel Cultuur is een coalitie van belangenbehartigers, kunstenaars en kunstwerkers, organisaties en instellingen uit de Vlaamse gesubsidieerde en vrije cultuur- en evenementensector. De Crisiscel Cultuur is een deeltjesversneller die met de verenigde krachten van verschillende actoren de brede cultuursector door de Coronacrisis wil loodsen.

Stem op ‘Cruisin’ in Belpop100 van Radio 1
De single die voor Sioen 20 jaar geleden de doorbraak betekende en van Rock Werchter tot in Zuid-Korea bracht, verdient jouw stem in Belpop 100. Dank voor een steuntje in de rug.
STEM HIER op Cruisin’ en 2 andere Belpop-klassiekers => https://stem.radio1.be/belpop100
Hopelijk tot snel op een optreden…
Muzikale groet,
Sioen
———
WIL JE DAGELIJKS OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ACTIVITEITEN VAN SIOEN?
Volg hem op Facebook , Instagram of Twitter ! Filmpjes vind je op zijn YouTube-kanaal.
———————————
* foto bij Quatre Mains Klaviercentrum – Dagelijkse Kost, Eén – Hotel Hungaria 

* foto en artwork ‘Messages of Cheer & Comfort’ door Nick Proot

Share