Op donderdag 28 maart treedt Sioen op voor Koning Filip en Koningin Mathilde tijdens hun staatsbezoek aan Zuid-Korea.

Verschillende activiteiten in de economische, academische en culturele sector zullen tijdens dat bezoek plaatsvinden, waaronder ook een ‘Belgian Life Festival‘ in samenwerking met VLAM, Fevia, AWDC, & Flanders Investment and Trade. Om 11u plaatselijke tijd wordt dit festival, in het bijzijn van de officiĆ«le delegatie, geopend met een optreden van Sioen, die er enkele nummers speelt samen met Koreaanse violiste Echae Kang.

Ook Ae Jin Huys, de Koreaans-Belgische vriendin van Frederik Sioen die in Gent het Koreaans cateringbedrijf ‘Mokja’ runt (www.mokja.be), zal er de catering voor het Belgisch vorstenpaar en de uitgenodigde gasten verzorgen. Dit op slechts enkele kilometers van de plaats waar ze opgroeide vooraleer ze op zesjarige leeftijd door een Belgisch koppel geadopteerd werd.

Sinds 2010 verblijft Sioen regelmatig in Seoul. Zijn debuutsingle Cruisin’ werd een grote hit in Zuid-Korea toen de song werd gebruikt in een commercial voor een Koreaans kledingmerk met Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow. Sindsdien leert hij de taal (Sogang University), brengt hij platen uit, treedt hij er op en zet hij samenwerkingen op, onder andere ook met gekende Koreaanse artiesten, zoals Sunwoo Jung-Ah. In 2018 was hij ‘Ambassadeur van Team Belgium‘ tijdens de Pyeongchang Winter Olympics, waar hij tweemaal optrad in de Ice Arena (12.000 man).

Het volledige programma van het Belgische Staatsbezoek vindt u via deze link => https://www.belgianstatevisit.be

———–
RELEASE NIEUW ALBUM IN ZUID-KOREA

Begin april komt het nieuwe solo-album ‘Messages of Cheer & Comfort‘ van Sioen uit in Zuid-Korea. Op 27 maart verschijnt een eerste single. Midden mei staat een release show gepland.

Het nieuwe album werd voorbije winter opgenomen in Studio A La Patrie in een productie van Koen Gisen. De songs schreef Sioen hoofdzakelijk solo achter de piano of in samenwerking met Jan Duthoy (ex-Absynthe Minded), Tom Goethals (Barbie Bangkok) en Pieter-Jan De Smet (PJDS). Voor de opnames omringde hij zich met zijn vaste band (met ook leden van Hydrogen Sea, Raketkanon, (ex)Hooverphonic, …), met strijkerskwartet Sun Sun Sun Orchestra en andere topmuzikanten als Kristof Roseeuw (Flat Earth Society), Tom Callens (Lady Linn) en Marie-Anne Standaert. Voor de arrangementen werkte hij samen met filmcomponist Michel Bisceglia en arrangeurs Wietse Meys, Jeroen Baert, Jan Duthoy en vader Philip Sioen.

Wanneer het album in Belgiƫ zal verschijnen is nog niet bekend. Meer nieuws volgt later, ook via www.sioen.net

Share