Muzikant Frederik Sioen (° 1979, Gent) wordt de coördinator van het recent opgerichte platform Kunstenoverleg Gent. De geëngageerde Gentse muzikant zal het Kunstenoverleg ondersteunen en de organisatie-ambities mee vormgeven.
“Ik voel een enorm enthousiasme om met de vele culturele organisaties samen te werken en zo mee gestalte te geven aan het Kunstenoverleg Gent. Ook de nauwe samenwerking met platformen als Greentrack en Diversiteitswerf en de interactie met andere sectoren en stadsdiensten boeit mij enorm. Cultuur heeft de kracht om de sociale cohesie in een stad te versterken. Ik draag daar graag mijn steentje toe bij.” – Frederik Sioen
Frederik Sioen zal naast deze functie zijn parcours als muzikant verder uitbouwen. Eerder was hij betrokken bij ‘0110, Concerten Voor Verdraagzaamheid’ en ‘Plastic Attack’, tegen de overdaad aan plastic verpakkingen. Hij is ook de drijvende kracht achter het sociaal-artistieke project ‘123-piano’ in Gent, en organiseerde recent nog een benefiet ten voordele van ‘vzw Een Hart Voor Vluchtelingen’. Eind januari bracht hij een nieuw album uit: ‘Messages of Cheer & Comfort’.
Kunstenoverleg Gent verheugd met Sioen als coördinator

Kunstenoverleg Gent is uitermate blij met de kandidatuur en de aanstelling van Frederik Sioen als coördinator van het platform, dat op 3 juli 2019 boven de doopvont werd gehouden. Zijn liefde voor de stad Gent, zijn engagement en zijn ondernemerschap waren een sterk argument om hem aan te stellen voor deze functie. Het Kunstenoverleg ziet het als een troef dat het platform wordt geleid door een kunstenaar, een unicum in Vlaanderen.

“ Het Gents Kunstenoverleg is jong, maar tekent zich door een sterke dynamiek in de kunstensector: er worden concrete acties voorbereid om nog beter kenbaar te maken van wat er in Gent op vlak van de kunsten gebeurt. Kunstenoverleg Gent zoekt naar oplossingen voor problemen van kunstenaars en ruimte om te werken, onderzoekt d mogelijkheden voor Gent als Europese culturele hoofdstad en nog veel meer. Het is heel goed dat het stadsbestuur van Gent deze inspanningen mee ondersteunt en het aanwerven van een coördinator mogelijk heeft gemaakt.

We zijn erg blij dat we Frederik Sioen als coördinator gevonden hebben. Hij is niet alleen als kunstenaar bekend en geliefd, maar daarnaast ook een geëngageerde Gentenaar die al heel wat acties ondernomen heeft om kunst en cultuur in de samenleving een grotere weerklank te geven. Hij is voor ons dé geschikte persoon: hij combineert zijn talent als organisator met zijn talent voor kunst en zijn grote kennis van Gent en het Gentse kunstenveld.” – Patrick Allegaert, voorzitter Kunstenoverleg Gent
Het volledige persbericht leest u hier => PERSBERICHT Sioen wordt coördinator Kunstenoverleg Gent

Share