Artiest en bruggenbouwer
Leeftijd: 44 jaar
Woonplaats: Muide-Meulestede
Weetje: Oprichter van 123-piano & coureur bij wielerclub Spaak & Spier

Frederik Sioen staat voor:

CULTUUR – CREATIEF ONDERNEMEN – MENSELIJKE WAARDIGHEID

 

Als geboren Gentenaar wil ik meeschrijven aan een verbindend progressief verhaal, als een artiest die aan politiek doet. Gent is een bruisende creatieve stad en dat moet zo blijven. Cultuur is overal en brengt mensen samen, in het centrum maar ook diep in onze wijken. Tijdens het traject ‘Gent als Culturele Hoofdstad van Europa in 2030’ heb ik nog meer ervaren hoe cultuur een verbindende kracht heeft binnen vele andere sectoren (zorg, onderwijs, armoedebestrijding, ondernemen, evenementen, nightlife (!) …) Die Gentse kracht van de verbeelding moeten we meer benutten.

 

Ook sociale rechtvaardigheid zit me in de genen. Ik wil opkomen voor mensen die het moeilijk hebben en in armoede of in eenzaamheid terechtkomen. Een beleid moet zich meer focussen op de meest kwetsbaren in de samenleving, met toegankelijkheid tot basisvoorzieningen voor iedereen. Ook de aandacht voor ‘menselijke waardigheid’ is voor mij een uitgangspunt om in dialoog te gaan. Gent moet een ‘Hoge Empathie Zone’ worden, waarbij we bouwen aan een hernieuwd gevoel van samenhorigheid, verdraagzaamheid en gastvrijheid.

 

PERS //

“GENT – Zondag stelden de Gentse liberalen en socialisten de bulk van de namen voor op hun nieuwe lijst Voor Gent. Daarmee trekken ze samen naar de verkiezingen in oktober 2024. In de top 10 staan twee opvallende socialistische nieuwkomers, muzikant Frederik Sioen en de 28-jarige architecte Dilek Arici.”

=> https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231112_93761546

 

Share